Výpis faktur ve vašem extranetu

Provozujete extranet (nebo jen webmail) pro své zákazníky a rádi byste jim nabídli seznam faktur, které jste jim vystavili? Připravili jsme pro vás návod, který vám ukáže jak tuto funkci díky programátorskému online rozhraní REST API snadno implementovat.

Tento návod vychází z funkce, kterou jsme přidali na naše stránky do sekce pro zákazníky. Zákazníci pak vidí základní přehled faktur, stav úhrady a také si mohou faktury stáhnou ve formátu PDF.


Připravili jsme pro vás návod a také testovací instalaci. Tato testovací instalace běží oproti demo.winstrom.eu a data jsou generována živě – tj. nejedná se o statické stránky. Pokud tedy požádáte o fakturu v PDF, WinStrom ji online vygeneruje (proto je zde vteřinové zpoždění).

Celé to funguje tak, že se webový server dotáže (s heslem) WinStromu a vypíše všechny faktury, které jsou vystaveny na konkrétní DIČ. Předpokládáme, že si při instalaci zajistíte ověření uživatele, zjištění správného DIČ a také vizuální integraci s Vašimi webovými stránkami.

Na začátku tedy WinStrom provede dotaz na adresu http://demo.winstrom.eu/c/demo/invoice/(dic=’CZ7002051235′).js ve formátu JSON a výsledná data zobrazí v tabulce. V jazyce PHP je velmi snadné s tímto formátem pracovat. Když pak uživatel projeví zájem o PDF, přečteme data z adresy http://demo.winstrom.eu/c/demo/invoice/(dic=’CZ7002051235′ and id=21).js a se správným typem (content-type) zašleme uživateli.

Celé to tedy funguje tak, že webová aplikace funguje jako proxy. Přistupující uživatel tedy nemusí mít účet ve WinStromu a webová aplikace určuje kdo má kam přístup. To vám také umožňuje velkou flexibilitu při integraci se zbytkem webu. Můžete se rozhodnout jaké faktury zobrazíte a co s nimi umožníte.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *